Inclusie

'Ook mensen met beperkingen hebben recht op een volwaardige plaats in onze samenleving.' Vanuit die gedachte schrijft Silvie over de integratie van bijzondere kinderen op school, bij de sportclub of op straat.

 

Vanuit Amerika publiceerde Warmerschrijven de nieuwsbrief KOM JE ERBIJ? in het Nederlands, met nieuws over de integratie van kinderen met een beperking uit Engelstalige bronnen. Elk onderwerp bevat een samenvatting, discussiepunten en verwijzingen naar de originele bronnen. In het archief vind je het overzicht van alle edities. Nieuwsgierig naar het hele artikel uit één van de nieuwsbrieven? Stuur me dan een email. Kopiëren uit de brieven mag, graag zelfs, maar wel met verwijzing.

foto


Terug in Nederland twittert Warmerschrijven over het laatste integratie-nieuws en schrijft verhalen over de integratie in de praktijk. Bijvoorbeeld over een verjaardagsfeestje of over hoe moeilijk het is als je 'een ouder van de klasgenoot van een 'rugzakkind' bent'.  Ook schrijft Silvie over de NIPT-test, een nieuwe prenatale test die de diagnose 'Trisomie 21' al vroeg in de zwangerschap mogelijk maakt. In juli 2013 mocht Silvie haar verhaal op TV vertellen.